Къде да отидем за уикенда през пролетта?

2017-03-07

Къде да отидем за уикенда през пролетта?

С настъпването на пролетта сигурно се чудите къде да отидете на разходка.  Ще ви представим някои лесни и не особено тежки маршрути за пролетна разходка, които са подходящи за периода март, април, май, че дори и юни.

SPA Уикенд

почивката и релакса в някой от нашите многобройни СПА курорти остава едно от най-предпочитаните занимания през пролетта. Изгодните цени и разнообразните предложения от Велинград, Хисаря, Огняново, Банско, Сапарева Баня и много други СПА курорти и хотели. Атрактивните оферти привличат все повече желаещи да се поглезят в топлите минерални басейни и да избягат от ежедневните задачи и пролетната умора.


Кокалянски манастир
Маршрута е много лек и приятен – преминава почти по равна пътека. Подходящ е, ако сте от хората, които не обичат да стават рано. До него можете да стигнете и с градски транспорт от София.  На мястото има приятна полянка, която е подходяща за семеен пикник.Щъркелово гнездо
Това е известно място за разпалени рибари. Дори и да не сте от тях гледката на река Искър е завладяваща и си струва пътя до там. Мястото се намира на 40 километра от София.

Пътеката с мостчетата 
Това е еко пътека, която се намира на 70 километра от столицата в посока Самоков.  Ако посетите това място, ви очакват 3 часа приятна разходка по дървени мостчета, които си имат отделни имена.


Обиколка на шопските села с колело
Както знаете Софийското поле е равно и съответно благоприятно за карането на велосипеди. Можете да обиколите селата именно по този начин. Освен, че ще се натоварите физически, ще се заредите и с много положителна енергия. Препоръчваме ви изходната ви точка да бъде гара Елин Пелин.


Уикенд в Сърбия
Ако пък ви се ходи някъде в чужбина, то съседните ни държави има какво да ви предложат. Насладете се на един приятен уикенд в Сърбия.  Там ще видите близнака на Белоградчишките скали – Дяволски град. Теренът е подходящ за любителите на карането на колело.  Има много нови табели и съоръжения за планинско каране по пограничните райони на България и Сърбия.

Пролетните фестивали
Пролетните фестивали са едно невероятно и незабравимо преживяване. Пролетта е сезонът на започването на новия живот. Можете да посетите някои от тях в България или в чужбина. Където и да изберете, със сигурност ще се забавлявате.


Коментари за Къде да отидем за уикенда през...

Абонирай се за обявите по E-mail.

Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

Абонирай се
Харесвате ли Alldeals.bg?