4 Приказни естествени басейна, които си залужава да посетиш

2017-04-11

4 приказни естествени басейна

Те са разпръснати по различни краища на света. Едно нещо ги обединява: красотата, която е спираща дъха. Чувството да се потопите в техните кристални води е незабравимо. Така че, ако се чудите къде да отидете на следващата си екскурзия, можете да посетите един от тези 4 невероятни, приказни басейна.

To Cya (To Sua Ocean Trench) – Самоа

Името на басейна се превежда като „гигантска дупка за плуване“. Едно нещо са пропуснали – да споменат, че е магическо. Именно такова е плуването в To Cya.  Езерото се намира в местността Латофага, Самоа.  Изградена е специална стълбичка, която води към басейна. Ако пък сте от по-смелите, можете да я използвате за отправна точка на скока си.

Гьола – Тасос, Гърция

Може би няма човек на земята, който поне веднъж да не е бил в Тасос или по-скоро в Гьола. Това е един магически басейн или по-скоро лагуна.  Стените достигат до 8 метра. Може би ходенето до там е едно от най-неприятните занимания, но пък гарантираме, че ще останете очаровани, дори и да не сте запалени любители по плуването.

Ик Кил Сеноте – Мексико

Сеноте е единствената яма в света, която се е появила като резултат от разпадането на варовик.  Подобни образования не са необикновени в Мексико, но най-голямата е Ик Кил Сеноте.  Името се превежда като „Свещената синя сеноте“.  Намира се на 3 километра от Чичен Ица и е почти дълбока 40 метра.  Предполага се, че този природен басейн е за използван за жертвени ритуали от маите.  Днес обаче това място е популярна туристическа дестинация, за хората, които искат да отидат в древния свят на маите от Чичен Ица.

Видео от Гьола – Тасос, Гърция

 

Коментари за 4 Приказни естествени басейна, които...

Абонирай се за обявите по E-mail.

Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

Абонирай се
Харесвате ли Alldeals.bg?