Как правилно да си подредим багажа?

2017-03-13

Как правилно да си подредим багажа?

Един преход за няколко дни или стигане до дадено място с колело може да бъде чудесен да достигнем нови места. Но преди всичко трябва да знаем как подредим багажа си, така че той да ни бъде от полза и по-малко в тежест.

По време на преход раницата е целият ни свят. В нея носим всичко, от което се нуждаем.  Разбира се, има неща, които няма да ни потрябват, но е задължително да ги имаме. Звучи малко нелогично, но сред природата трябва да бъдете готови за всичко.

Правилният избор на екипировка е важен, но също толкова важен е и начинът на подредба.  Много тежката и не добре балансирана раница може да доведе до забавяне на движенията ни, тежест и дори травми. Ще ви представим няколко основни неща, които е хубаво да спазвате, когато подреждате нещата си за такъв тип разходки.

Съвети:

Удобство

Дръжте най-необходимите неща в горната част на раницата.  Това са картата, дъждобран или яке, подходящо за дъждовно време, челник, вода и храна.  Ако завали дъжд, ще сте подготвени и няма да се налага да ровите в раницата за тези неща и да се намокрите до кости.

Баланс

Няма нищо по-дразнещо и неприятно от раница, която няма баланс.  Дори в ежедневието не ни е приятно, когато раницата ни се криви или ни дърпа назад. Същото се отнася и за планината.  За да избегнете борбата с гравитацията и болките в гърба, поставете палатката, приспособленията за нея, готварските принадлежности и другите тежки неща в долната част, близо до гръбнака.

Компактност

Не оставяйте незапълнено място. Дрехите навийте на руло. Храната няма да си промени вкуса, дори и да е малко смачкана.  Затворете хубаво, за да няма въздушни кухини и празнини.

Бъдете организирани

Не оставяйте едри неща като обувки, каска, спален чувал отвън. Не изглежда добре, а и може да се закачат.

Коментари за Как правилно да си подредим багажа?

Абонирай се за обявите по E-mail.

Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

Абонирай се
Харесвате ли Alldeals.bg?