Сънят ни прави по-красиви

2013-02-20

Покрай дългите работни дни, домакинската работа, грижите за децата и всякакви неочаквани ангажименти, се налага да пренастройваме непрестанно биологичния си часовник и да си оставяме все по-малко време за здравословен сън. Според специалисти с отделянето наСънят и красотата около 7-8 часа сън на ден осигуряваме на организма си достатъчно време за почивка, за да се възстанови от умората.Не само ще се чувстваме по-добре, но и ще изглеждаме по-добре, защото добрият сън се отразява най-вече на външния ни вид.

Сънят и красотата: Учени твърдят, че на базата на направени изследвания, сънят ни прави по-красиви. Клетките се регенерират по-бързо и кожата изглежда отпочинала, гладка и лъскава. Не само се възстановява изгубения през деня родопсин и очите ни изглеждат по-блестящи и бели, но и не се допуска появата на тъмни кръгове и подпухналост.

Сънят – ефикасна диета: Заради стреса и липсата на почивка се предизвиква натрупването на мазнини, които по-късно е трудно да бъдат изгорени. Нещо повече, увеличава се синтезът на грелин – хормон, който увеличава апетита.Сънят и красотата

Сънят действа като лекарство за организма ни: Здравословният сън контролира затлъстяването и диабета от тип 2. Намалява се рискът от високо кръвно налягане и се подобрява кръвообращението, както и функциите на сърдечносъдовата система като цяло. Имунната система се бори по-добре с инфекциите, регулира се дишането и се улеснява достигането на кислород до клетките.

Сънят и моСънят и красотатазъкът: Мозъкът ни има нужда от време, в което да е „изключен“, за да може да преработи всичката информация, която сме приели през деня. С достатъчно сън способността ни да запомняме и разсъждаваме се увеличава.

Сънят и спортът: Взаимнозависими и неразривно свързани – сънят и физическото натоварване са отговорни за жизнеността ни. Когато спортуваме, в един момент изпитваме нужда от почивка и съответно сън. Аналогично – след като сме отпочинали добре, тялото ни е способно да извършва активна физическа дейност.

Коментари за Сънят ни прави по-красиви

Абонирай се за обявите по E-mail.

Ще ти пращаме най-добрите предложения директно в пощата, за да не ги пропускаш! Отстъпки от 50% до 90% за: почивки

Абонирай се
Харесвате ли Alldeals.bg?